Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mäktig upphämtning av TPS – avgörs i returen

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Tomi Kallio
Bildtext Tomi Kallio blev matchhjälte.

Raumolaget Lukko såg länge ut att gå in i returmötet i kvartsfinalen i Champions Hockey League med ett försprång. Två sena mål av TPS ändrade på den saken.

Det var TPS som tog ledningen i Åbohallen på tisdagen. Efter sex minuter gjorde Tomi Kallio 1-0 assisterad av Eric Perrin.

TPS sköt hela 44 skott, men det var inte före slutet som de fick utdelning.

Istället kvitterade Lukko redan i den nionde minuten. Teemu Nurmi gjorde 1-1 och strax efter fyllde Janne Lahti på med ett till.

I den tredje perioden satte Jesper Piitulainen trean och matchen verkade avgjord. Den visade sig ändå vara långt ifrån det.

Veteranerna visade vägen då hemmalaget tog ikapp 3-1 till 3-3 under matchens tre sista minuter. Först var det Eric Perrin assisterad av Kallio och med tjugo sekunder kvar var det tvärtom.

I CHL-slutspelet kan matcherna sluta oavgjort och nu avgörs allt i returen.

Krislaget vann

Esbo Blues visade att ekonomiska bekymmer inte behöver leda till dåliga sportsliga resultat. I deras kvartsfinal slog de Kärpät från Uleåborg med 2-0. Matchen spelades i Esbo.

I första perioden gjorde Jussi Makkonen 1-0 i numerärt överläge och spiken i kistan kom med cirka 10 minuter kvar. Jari Sailio gjorde 2-0 då Blues var en man mindre.

Ett finskt lag i final

Den som vinner dubbelmötet mellan TPS och Lukko möter vinnaren från mötet Blues-Kärpät. Returmötena spelas den 8 december.

I de andra kvartsfinalerna spelar HC Davos mot Skellefteå AIK och Frölunda mot Luleå.