Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Harmonin saknas i Mercedes – överväger förarbyte

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Nico Rosberg och Lewis Hamilton, hösten 2015.
Bildtext Förhållandet mellan Nico Rosberg (t.v.) och Lewis Hamilton är inte det bästa.
Bild: EPA / All Over Press

Mercedesduon Lewis Hamilton och Nico Rosberg var överlägsna i VM-serien i formel 1 den gångna säsongen. Trots det kan ett förarbyte bli aktuellt.

Orsaken är förhållandet mellan förarna, som är långt ifrån det varmaste. Stallchefen Toto Wolff medger att samarbetet dem emellan är stallets största svaghet för tillfället.

När den ena föraren vinner, blir den andra upprörd, säger Wolff i en intervju med motorsport.com – och detta är inte hållbart i längden.

– Det här spiller över på stallet. Det måste få ett slut, konstaterar Wolff och fortsätter att också samarbetet med den övriga stallpersonalen lider när förarnas humör sviktar.

"Vi ska överväga"

Mercedes har inte någon intern rangordning mellan sina förare, och ingendera är redo att nöja sig med rollen som hjälpryttare.

– Vi tog beslutet att ha två jämbördiga förare för att utveckla stallet snabbare. Det var ett medvetet beslut för tre år sedan.

– När vi tittar framåt, ska vi överväga den bästa uppsättningen, säger Wolff och öppnar med andra ord för ett förarbyte.

Rosberg har kontrakt över nästa säsong, medan Hamiltons avtal sträcker sig till slutet av 2018.