Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Lurens sätter upp Djungelboken i sommar

Från 2015
Uppdaterad 03.12.2015 11:44.
Markus Fagerudd skriver musiken och Oskar Silén regisserar Djungelboken
Bildtext Markus Fagerudd och Oskar Silén.

Lurens sommarteater i Lovisa satsar på en riktig klassiker och sätter upp Rudyard Kiplings Djungelboken. Oskar Silén regisserar precis som i somras.

Rudyard Kiplings Djungelboken handlar om människovalpen Mowgli, en föräldralös pojke som växer upp bland djuren i djungeln. Andra klassiska karaktärer är björnen Baloo, pantern Bagheera, ormen Kaa och tigern Shere Khan.

Djungelboken kom ut 1894, men Lurensgänget upplever att pjäsen är mera aktuell än någonsin. Den handlar om främlingsfientlighet, utanförskap och identitet men framför allt om värme och kärlek över gränserna.

Lurens version är omarbetad med stor respekt för Kiplings ursprungliga berättelse. Det blir en rivig föreställning med fart, spänning, känslor och en hel massa varierande musik.

Djungelboken sattes senast upp på Svenska teatern. Pjäsen hade premiär i september 2013.

Foto från Djungelboken
Bildtext Bild från Svenska teaterns uppsättning av Djungelboken

Föreställningen kryddas med nyskriven musik

För den nyskrivna musiken i Djungelboken står kompositör Markus Fagerudd.

Hans operor har uppförts på Nyslotts festspel och Nationaloperan. Man har också kunnat njuta av hans teatermusik på de flesta teatrar i Finland, allt från Kansallisteatteri till Svenska Teatern.

Markus Fagerudd fungerar för tillfället som musiklektor vid finska Teaterhögskolan. De flesta kommer ihåg Fagerudd för hans genialiska musikarrangemang i senaste sommars uppsättning av Annie Mästerskytten. Markus har lovat bjuda på en färgsprakande mix med allt från hiphop till Bollywood.

Oskar Silén regisserar

Senaste sommars succéregissör Oskar Silén ansvarar för regi också den här sommaren. Silén har en lång erfarenhet från de flesta finlandssvenska teatrarna både som skådespelare och regissör.

Oskar Silén lovar bjuda på ett färgsprakande party med spektakulära sång- och dansnummer varvat med känsliga scener.

I år finns det roller för ungefär fyrtio mer eller mindre musikaliska och dansanta personer. Första träffen för intresserade hålls på Kuggomskolan i Lovisa söndagen den 17 januari 2016 klockan 13.00. Skådespelare i alla åldrar är välkomna att ge ett litet prov på sitt kunnande.