Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Testa en spännande tryffel, som är smaksatt med öl och apelsin

Uppdaterad 04.12.2023 14:26.
Chokladtryffel
Bild: Yle/Carina Ahlskog

I rätt sällskap trivs både vi och smakerna bäst. Här är ett förslag på en smakgåva du kan ge bort till jul.

Vi kombinerar tryffel och stout, ett något otippat par. Tryffelbollar med apelsin rullade i pistagenötter, salmiak eller torkade blåbär passar fint tillsammans med en mörkmustig öl.

Chokladtryffel med stout

Ingredienser

  • 500 gram mörk choklad

  • 2 deciliter vispgrädde

  • 1 deciliter stout öl

  • rivet skal av en en apelsin

  • rostade, hackade och lätt saltade pistaschnötter

  • krossade frystorkade eller torkade blåbär

  • salmiakkross

Instruktioner

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden, ölet och apelsinen i en kastrull. Häll grädden över chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ kallt ett par timmar tills tryffelsmeten går att hantera. Forma till små bollar och rulla dem i de olika smakerna.

En mörk och fyllig stout passar utmärkt till dessa godisbollar.

Flera smakgåvor av Ella
Rostad vitlöksröra med rosa bubbel
Rocky Christmas Road med mustig madeira