Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Prata dig till bättre sex

Från 2015
Uppdaterad 07.07.2016 12:23.
Sex & Sånt: Bättre sexliv genom kommunikation - Spela upp på Arenan

Varför upplever så många att det är jobbigt att prata om sex med sin partner? Vi ger tips på hur du ska göra för att få igång diskussionen om hur ni kan förbättra ert sexliv.

Att sexlivet för det mesta blir sämre efter att den där första underbara förälskelsen har gått över är säkert ingen överraskning. Kanske de där samma rutinerna och sexställningarna börjar kännas lite för mycke som en mörk skog du kunde orientera dig igenom utan vare sig ficklampa, karta eller kompass.

Då är det ju förstås viktigt att ta upp saken till diskussion för att kunna förbättra någonting. Se inslaget högst upp och hela avsnittet längst nere, eller läs våra tips här nedan.

Vi listar fem sätt som du kan använda dig av om du vill föreslå nya saker för din partner, men inte vet hur.

1. Tala utan ord. Ta tag i din partners hand och lägg den där du vill att den ska vara. Där det känns bra för dig att den är.

2. Prata inte om vad du saknar eller vill ha mera av direkt efter sexet. Ingen är mottaglig för kritik då. Välj en neutral plats och ett neutralt tillfälle där du tar upp saken till diskussion.

3. Prata ur ditt eget perspektiv. Berätta om vad Du känner och vad Du behöver. Säg inte vad den andra parten gör fel.

4. Utgå från ett tv-program. Om det känns jobbigt att säga att du har tänkt på något som du vill prova, ta upp det när ett tv-program behandlar det. Då kommer det som ny information för er båda samtidigt.

5. Få ny inspiration från butiker som säljer sexleksaker. Gå dit tillsammans och se om ni hittar något som ni vill prova på.

Se hela avsnittet här.

Mer om ämnet på Yle Arenan