Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Man City rasade ihop: "Klasskillnad"

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Marko Arnautovic blev Man City-dödare med sina två mål.
Bildtext Marko Arnautovic blev Man City-dödare med sina två mål.
Bild: AFP / Lehtikuva

Manchester City kom till Britannia Stadium som serieledare. Stjärnbygget åkte hem för att skämmas efter en riktig plattmatch.

Premier League-ettan Manchester City mötte mittenlaget Stoke i den tidiga lördagsmatchen i England. Och det såg ut som att Cityspelarna fortfarande satt och sov i bussen.

På en kvart hade Stoke skurit upp Citys försvar gång på gång – och avgjort matchen. Stoke har flera riktigt skickliga spelare med Xherdan Shaqiri och Bojan Krkic i spetsen.

Det var ändå kraftpaketet Marko Arnautovic som skickade hem Man City till Eastlands med noll poäng i bagaget. Arnautovic prickade in både 1–0 och 2–0 efter väldigt stirrigt försvarsspel från gästerna.

– Det här var klasskillnad, men inte som man hade tänkt sig. Det var inget snack om saken, säger Viasatexperten Erik Niva.

Närmare 3–0

City lyckades inte resa sig efter den starten. I ärlighetens namn var det betydligt närmare att Stoke utökade sin ledning än att tabellettan skulle krypa närmare i snålblåsten.

– Stoke gjorde en fantastiskt bra match. De hade ett solitt försvarsspel och ett flyfotat anfallsspel. Man City hade ingenting. Det är det sämsta jag sett av dem i höst, säger Niva.

Därmed kan skrällgänget Leicester, som står på samma poäng som City, gå upp i topp. The Foxes ställs mot Swansea senare på lördagen.