Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Pedersöre satsar på bollhall i Esse

Från 2015
Nickby bollhall
Bildtext Arkivbild.

Dagens samtalsämne på Pedersöre kommunfullmäktiges budgetmöte var placeringen av bollhallen. Efter omröstning bestämde sig fullmäktige för att välja Esse-alternativet framom Sursik-alternativet.

Därmed ska kommunen stöda bollhallsbygget i Esse med 25000 euro, förutsatt att man också får med andra finansiärer.

Diskussionen om bollhallens placering splittrade fullmäktige och i omröstningen vann Esse-alternativet med siffrorna 24 mot tio, en ledamot lade ner sin röst.

Långt gångna planer

Henrik Sandberg från SFP tycker inte att man ska ställa alternativen mot varandra.

- Esse IK hade kommit långt med sina planer och jag tycker att det är ett vettigt projekt. Om det i framtiden kommer planer på en till bollhall tar vi ställning till dem då, säger Sandberg.

Bollhallen som Esse IK planerar kommer att få en plan för juniorspelare. Storleken blir 30 gånger 60 meter.

- Jag tycker att vi borde ha byggt en fullstor hall vid Sursik-skola där det redan finns övrig idrottsverksamhet, säger Johanna Överfors, SDP.

Pedersöres kommundirektör Stefan Svenfors hade föreslagit att man inte i det här skedet borde bestämma sig för var bollhallen ska byggas. Styrelsen föreslog att man i stället skulle tillsätta en arbetsgrupp för att ordentligt reda ut behoven.

- Vi borde se på helheten i kommunen, säger Överfors.

I övrigt godkände fullmäktige en minusbudget för år 2016. Men det oroar inte fullmäktiges ordförande Kaj Boström, SFP.

- Vi har kvar i ladorna så vi klarar oss. Vi har låg arbetslöshet i kommunen och det går bra för våra företag, säger Boström.