Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Britterna vill porta Donald Trump

Från 2015
Uppdaterad 09.12.2015 17:50.
Affärsmannen och miljardären Donald Trump ger sig in i kampen om republikanernas presidentkandidatur i USA.

Över 150 000 britter har skrivit under en namninsamling som kräver att amerikanen Donald Trump, amerikansk miljardär och presidentkandidat förbjuds att resa till Storbritannien. Namninsamlingen har bara pågått i ett dygn.

Trots kravet kommer den brittiska regeringen sannolikt inte att neka affärsmannen inresa. Namninsamlingen har ändå undertecknats av tillräckligt många för att diskuteras i parlamentet.

Donald Trump är republikanernas presidentkandidat i USA och har flera gånger orsakat rabalder med sina uppseendeväckande uttalanden om bland annat immigranter. Nu senast sade han att USA måste se till att inga muslimer kommer in i landet. Dessutom påstod han att det finns områden i London dit inte ens polisen vågar åka eftersom det bor så pass radikaliserade människor i området. Brittiska politiker har dementerat det senare påståendet.

Storbritanniens finansminister George Osborne sade på onsdagen att britterna istället borde reagera på Trumps uttalanden med diskussion.

- Det bästa sättet att slå ner sådant här nonsens är demokratisk diskussion, säger Osborne.

Twitteranvändare har gjort narr av Trump och hans uttalanden under hashtagen #trumpfacts, ungefär Trumps fakta. Twitteranvändaren JeremyO'Donnell skriver till exempel att alla katter i London måste ha på sig burka.

Användaren Gabrielle Taylor noterar i sin tur att samtidigt som exakt noll poliser dött i terrorattacker i Storbritannien under de senaste fem åren har sex amerikaner skjutits ihjäl av sina egna hundar.