Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Porto föll ut – då valde Mourinho att pika Casillas

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Jose Mourinho grimaserar.
Bildtext Säsongen har varit en bergochdalbana för Jose Mourinhos Chelsea.

Sin vana trogen valde Jose Mourinho att ta tillfället i akt att kasta ur sig spydigheter efter segerns sötma. Nu kan Casillas vinna den enda pokalen han inte vunnit, sa Mourinho.

Chelseas nuvarande tränare Jose Mourinho höll i trådarna i den spanska storklubben Real Madrid mellan åren 2010 och 2013. Det sista året blev minst sagt turbulent, portugisen hade en inflammerad relation med Madrids levande legendar Iker Casillas.

Under onsdagsnatten flammade dispyten upp igen efter Chelseas 2–0 seger som betydde att Porto missade avancemang och får fortsätta i mindre prestigefyllda Europa League.

– Nu kan Casillas vinna den enda pokalen han inte vunnit, Europa League, sa Mourinho efter matchen till en spansk tv-kanal.

Casillas inte lika bitter

Då Mourinho anlände till Real Madrid med en färsk CL-seger i ryggen var Casillas ohotad förstamålvakt i klubblaget. Mourinho valde att rucka på maktbalansen då han fryste ut och bänkade Casillas under den sista säsongen.

Casillas hämtade sig aldrig på allvar från smällarna och flyttade till Porto inför den pågående säsongen.

Nu har de gamla ovännerna mötts igen – i nya klubbar. Porto vann det första mötet mellan klubbarna med 2–1 på hemmaplan.

– Jag är inte glad för att jag vann över Mourinho – jag är glad för att jag vann med mitt lag. Jag skakade hand med Mourinho, det är vad gentlemän gör. Jag lever inte i det förflutna, sa Casillas efter segern enligt ESPN.