Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Gretzky: ”Det bästa hockeyn har gjort på 20 år”

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Matt Generous och Teemu Ramstedt kämpar med Tapparas Jere Karjalainen.
Bildtext Det smäller ofta till på allvar i spel tre mot tre.

Hockeylegendaren Wayne Gretzky gläds över spel tre mot tre i förlängning. Han säger att han och bland annat Jari Kurri bemästrade spel på större utrymme. Vad tycker du om förändringen? Rösta i artikeln!

Spel tre mot tre i förlängning har gjort att långt över femtio procent av matcherna som slutar oavgjort efter ordinarie matchtid avgörs redan i förlängningen. Närmare bestämt hela 69,7 procent av förlängningsmatcherna i NHL i oktober.

– Nu har spelet återgått till kärnan. Det gäller att gå in centralt och krascha mot nätet, säger Gretzky till Sportsnet.

Fastän en del spelare ställer sig tvivlande till det nya upplägget blir det bättre med tiden efter lite övning, tror Gretzky och fortsätter med att säga att Edmonton-spelarna på 1980-talet blev experter på spel fyra mot fyra.

Ställer högre krav

Också i Finland går åsikterna isär om regeln. Från och med i höstas spelas förlängningarna i hockeyligan tre mot tre.

– Jag vill inte döma ut den direkt, men personligen är jag ingen supporter av den nya regeln, sa HPK:s center Riku Hahl till Vasabladet i september. I samma artikel säger KooKoos lagkapten Ari Vallin att förändringen är bra.

Men det ökade tempot gör arbetet svårare för domarna.

– Visst ger det oss utmaningar. Spelet går från sida till sida och det är närkamper hela tiden, säger domarchefen Jyri Rönn till Yle.

Omröstningen är inte längre tillgänglig.