Demonstranter i Filippinerna missnöjda med klimatavtalet
Det globala klimatavtal som antogs på FN:s klimatkonferens i Paris har hyllats av världens ledare, men väcker missnöje bland folk i mer sårbara länder.
Stämningen var uppsluppen då FN:s klimatkonferens avslutades i Paris. Delegaterna jublade över att 20 år av förhandlingar äntligen hade mynnat ut i ett historiskt klimatavtal som godkänts av 195 länder.
Nu kan klimatmötets deltagare andas ut, i alla fall för en stund.
- Tack och adjö. Ni kommer att sakna mig. Jag kommer att sakna er. Vi vet inte vad vi ska göra av oss själva ikväll, säger Laurent Fabius värd för klimatkonferensen när han går ut ur konferenssalen.
Hyllningstal efter hyllningstal av världens ledare
Den globala temperaturen får högst stiga med 1,5 grader, enligt det nya avtalet. Världens ledare är nöjda.
- Ramverket uppmuntrar oss alla att vara ambitiösa och det tänker Australien vara. Vi tänker göra mer om vi kan. Den attityden har alla länder, så jag känner mig väldigt positiv inför det här avtalet, säger Australiens utrikesminister Julie Bishop.
Hon får medhåll av president Barack Obama.
- Det här avtalet signalerar att världen är fast engagerad i en framtid av låga koldioixidutsläpp. Det här är den bästa chansen vi någonsin haft att rädda planeten, säger Obama.
Demonstrationer över hela världen
Klimatavtalet väcker reaktioner på många håll i världen.
Mycket arbete återstår ännu innan avtalet förverkligas och det är demonstranterna på gatorna i staden Seattle i USA, medvetna om.
- I dag firar vi och imorgon går vi vidare, säger en av demonstranterna.
En del av demonstranterna känner ingen anledning att fira.
- En del firar säkert och jag förstår det. Jag känner inte för att fira. Jag känner mig splittrad inför det här klimatavtalet, säger Emily Johnston som också kommit ut på Seattles gator för att demonstrera.

Filippinerna vill se strängare klimatavtal
Klimatavtalet lyckas inte tillfredställa alla. Speciellt de mera sårbara länderna har uttryckt protest mot avtalet på söndagen.
I Philippinernas huvudstad Manila tog omkring 500 demonstranter till cykeln för att protestera mot ett klimatavtal som, enligt dem, inte har tagit länder som Filippinerna i beaktande.
Filippinerna drabbas årligen av ett tjugotal tyfoner. Tyfonerna har blivit värre med åren, och har haft dödliga konskevneser.
Demonstranterna i Filippinerna anser att klimatavtalet mål är för diffusa.
- Att inte ha tydliga mål för utsläppen gör det faktiskt svårare för länder som Filippinerna att åstadkomma något, säger miljöaktivisten Giovanni Tapang.
Han får medhåll av miljöaktivisten Mark Louie Aquino.
- Det är frustrerande att de som talar om miljön är de stora maktstaterna med sina egna intressen. De vanliga människorna borde få bestämma hur miljön ska räddas, säger han.