Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vasaskola anmäld - svartmålning enligt rektorn

Från 2015
Uppdaterad 14.12.2015 13:05.
Böcker och kritor framför en svart tavla med texten abc.
Bildtext Arkivbild.
Bild: CC0/Krzysztof Puszczyński

Vasa kristliga skola har anmälts till regionförvaltningsverket. Enligt rektorn Mikko Takala försöker tidigare timanställda skada skolan.

Det handlar inte bara om en anmälan, utan två. Bägge har lämnats in under hösten. Den ena har redan behandlats, och den ledde inte till några åtgärder. Den andra är ännu under behandling.

Mikko Takala, ledande rektor för Vasa kristliga skola, menar att det inte finns någon grund för anmälningarna som bara handlar om att skada skolan.

- Skolan hade en del problem för ett par år sedan och vi var tvungna att ta till åtgärder för att byta riktning. De här förändringarna gillades inte av alla, säger Mikko Takala.

"Svartmålar skolan"

Det är de som blev missnöjda som nu försöker svartmåla skolan och Mikko Takala själv, menar rektorn. Anmälarna har varit anonyma.

- Men jag tror mig veta vilka som ligger bakom den här kampanjen. Det är några få personer. De är tidigare timlärare på skolan och föräldrar till barn som tidigare gått i skolan, säger Takala.

Överväger polisanmälan

Han överväger nu att själv skrida till åtgärd och polisanmäla anmälarna.

- Men i första hand hoppas jag på att vi kan förhandla om saken. Det beror också på vad Regionförvaltningsverket kommer fram till, säger Mikko Takala.

Tidningen Pohjalainen var först med nyheten.

Tillägg till artikeln, 14.12 klockan 13:06: Den ena anmälan handlar om religionsundervisningen. Den klagande ansåg att det var fel att den undervisningen var obligatorisk. Regionförvaltningsverket hade inget att anmärka på. Den andra anmälan, som fortfarande utreds, handlar bland annat om en misstanke om att pengar från skolundervisningen skulle kanaliseras till Vaasa missio