Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Mede och Zelmerlöw programledare i ESC 2016

Från 2015
Måns Zelmerlöw och Petra Mede
Bild: SVT Janne Danielsson

De blir fjolårsvinnaren Måns Zelmerlöw och Petra Mede som leder Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm. Detta meddelade SVT vid en presskonferens i dag.

– Jag är så oerhört glad att få vara en del av ESC-bubblan ytterligare ett år. Dessutom att få göra det med Petra, som jag tycker är enastående som programledare och dessutom är en av de härligaste personer jag känner. Jag är övertygad om att Eurovision kommer bli minst lika kul i år som i fjol för egen del, säger Måns Zelmerlöw i ett pressutskick från SVT.

Även om det blir första Eurovisionsprogramledarskapet för Zelmerlöws del har han en gedigen erfarenhet från såväl Melodifestivalen som Allsång på Skansen.

Petra Mede i sin tur överöstes med beröm efter sin programledarinsats vid Eurovisionen i Malmö 2013. Nu blir det en omgång till, denna gång med en partner vid sin sida.

– Det är så otroligt roligt att jag får äran att vara en del av ESC 2016 och att få göra detta tillsammans med Måns är rena drömmen, kommenterar Mede. Han är så oerhört professionell så den ni ska känna oro för är mig och vad jag ska ha på mig.

Eurovisionen 2016 ordnas i Globen i Stockholm 10 maj (semifinal 1), torsdag 12 maj (semifinal 2) och lördag 14 maj (final).

Mer om ämnet på Yle Arenan