Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Kräver fängelse för rån med blodig spruta i Vasa

Folk utanför Hong Kong när butiken i vasa öppnade.
Bildtext Arkivbild. Hong Kong i Vasa.

För drygt ett år sedan högg en kvinna en spruta fylld med blod i en av de anställda på Hong Kong-butiken i Vasa. Nu kräver åklagaren att hon döms till fängelse.

Det är en diger lista med brottsmisstankar som åklagaren har samlat ihop mot kvinnan. I en del av fallen har hon agerat ensam, och i en del tillsammans med andra. Det handlar bland annat om misstänkt misshandel, användning av droger, snatteri och lindrigt bedrägeri.

Den allvarligaste punkten är rånet på Hong Kong-butiken i Vasa i oktober i fjol. Enligt åtalet hade kvinnan försökt stjäla varor värda över 500 euro. Men en butiksanställda kom på henne sedan hon passerat kassorna.

Använde spruta som tillhygge

Kvinnan lämnade inte tillbaka varorna, utan tog i stället fram en spruta fylld med blod och hotade personalen med den. Hon lyckades spruta blodet på personalen, och enligt åtalet lyckades hon också sticka sprutan in en av de anställda.

Greps av polis

Kvinnan greps av polis i samband med tumultet men enligt åtalsskriften har den brottsliga banan fortsatt även efter händelsen på Hong Kong.

Åklagaren kräver nu att kvinnan ska dömas till ovillkorligt fängelse.