Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Daghemsbarn i Svartå kan få barack i februari

Från 2015
Uppdaterad 18.12.2015 14:53.
Ett rött daghemshus i trä, en sliten husknut.
Bildtext Mustion päiväkoti är i dåligt skick och daghemsbarnen ska få en barack i stället.
Bild: Yle/ Pia Santonen

I februari borde de finska daghemsbarnen i Svartå ha en barack på sin gård. Tanken är att baracken ska användas som daghem i åtminstone tre år. Det nuvarande daghemmet rivs i sommar.

Direktionen för intern service väljer på torsdag (17.12) vem som får leverera baracken. Byggnadslovsansökan lämnas in nästa vecka. Om den godkänns så kan daghemsbarnen i Svartå flytta in i baracken i februari.

Daghemmet får användas ännu i januari

Sydspetsens miljöhälsa har gett lov att använda Mustion päiväkoti till och med slutet av januari. Daghemmet är fuktskadat och barnen och personalen kan vistas där eftersom man skapat ett övertryck inne i byggnaden.

Intern service väntar på att Sydspetsens miljöhälsa ska förlänga lovet att vistas i byggnaden ännu i februari.

Vad händer om staden inte får lov att använda Mustion päiväkoti i februari?

Arne Nummenmaa, chef för intern service, säger att de 35 barnen i så fall måste placeras någon annanstans i väntan på att baracken blir färdig.

Intern service har redan fått lov att riva ett skjul som finns på gården. Skjulet ska bort så att baracken ryms på gården.

Rättelse 18.12.2015 14.46: Tidigare stod det felaktigt att intern service väntar på bygglov för att bygga baracken. Texten är nu ändrad till att byggnadslovsansökan lämnas in nästa vecka.