Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Bokcirkeln del två: "Bordell är ett ställe där vuxna är lite tassiga"

Från 2016
Bokcirkel läser Mördarens apa
Bildtext Bokcirkeln består av Anne Hietanen, Ted Forsström och Charlotte Sundström
Bild: YLE/ Barbro Ahlstedt

I del två av Mördarens apa blir Anne så upprörd mitt i läsandet att hon måste ta en pepparkakspaus, Charlotte rörs till tårar medan Ted upplever en svacka i sin läsupplevelse.

Bokcirkeln är alltså av lite olika åsikter huruvida del två är bättre än del ett. Både Ted och Anne har höga förväntningar på mängden tokroligheter som ska inträffa, men förväntningarna infrias inte riktigt. En tron med inbyggd wc-bytta räcker inte riktigt. Däremot fördjupas karaktärerna.

I del två diskuterar Bokcirkeln huruvida Sally Jones´ goda vän Ana kan betraktas som lösaktig då hon tar emot maharadjans diamanter trots att hon inte vill gifta sig med honom. Också ämnen som svekfulla vänner, barnsliga vuxna och berörande vänskapsbetygelser i form av turbanbyten tas upp. Och frågan väcks om hur man ska förklara för barn vad en bordell är. "Ett ställe där vuxna är lite tassiga", föreslår Anne. Charlotte tror inte att den förklaringen kommer att räcka.

Häng med på en fartfylld resa tillsammans med Bokcirkeln som läser boken i tre delar! I länken kan du lyssna på del två av Bokcirkelns samtal om Sally Jones och hennes vänner.

Bokcirkeln: Avsnitt 2: Bokcirkeln läser Mördarens apa

Programmet är inte längre tillgängligt