Journalister kidnappas allt oftare
Antalet kidnappade journalister ökade med en tredjedel på ett år. Nästan hälften av de 54 som för tillfället är kidnappade finns i Syrien. Bara en är kvinna.
Organisationen reportrar utan gränser (RSF) säger att det här leder till att det finns områden som inte alls får medietäckning.
Det är terrororganisationen IS som har kidnappat flest journalister, främst i Irak och Syrien.
Hittills i år har 69 journalister dödats i sitt arbete, jämfört med 61 i fjol.
Nästmest har huthirebellerna i Jemen stått för och al-Nusrafronten i Syrien har kidnappat tredjemest.
– I vissa konflitker har det utvecklats en hel kidnappningsindustri. Vi är väldigt bekymrade över det ökade antalet kidnappade journalister, säger Christophe Deloire, RSF:s generalsekreterare.
Han är speciellt bekymrad över utvecklingen i Jemen. Där kidnappades bara två journalister ifjol. I år har redan 33 kidnappats, och av dem är 14 fortfarande frihetsberövade.
Turkiet fängslade flest journalister
För tillfället sitter 153 journalister i fängelse - flest i Kina, Egypten, Iran och Eritrea. Det här är ändå färre än under samma tid ifjol.
Turkiet toppar statistiken när det gäller antalet gripna journalister under hela året - men ligger bara femma på listan över de länder där journalister för tillfället är fängslade.
Syrien är fortfarande det farligaste landet att vara journalist i.
Hittills i år har 69 journalister dödats i sitt arbete, uppger Committee to Protect Journalists. Förra året var siffran 61.
Flest dödades i Syrien och nästflest i Frankrike - till följd av attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo i januari i år.
Allt farligare att vara journalist
RSF har tillsammans med FN:s bildnings- och kulturorgan Unesco gett ut en ny säkerhetsguide för journalsiter, eftersom yrket blir allt farligare.
RSF för också bok över försvunna journalister - som man inte vet om har dödats eller kidnappats.
De är sammanlagt åtta och det mest problematiska landet när det gäller försvinnanden är Libyen.