Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Schaumansalen i Jakobstad vill ha kommunalt bidrag

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Schaumansalen
Bildtext Schaumansalen.
Bild: Yle / Daniel Nylund

Schaumansalen i Jakobstad anhåller om att få ett extra kommunalt bidrag för att täcka den väntade förlusten på cirka 33 000 euro 2015. Schaumansalen är ett aktiebolag som hör till yrkeshögskolan Novia.

Konserterna i Schaumansalen är populära och utbudet är mångsidigt men det räcker ändå uppenbarligen inte till för att få ekonomin att gå runt. Schaumansalen har dubbla funktioner, dels är det en undervisningssal för Novias musikstuderande dels är det en konsertsal.

- Det är inte optimalt att vi som utbildare driver en konsertsal, men vi kan göra det men inte om den gör förlust, har Novias rektor Örjan Andersson tidigare i höst kommenterat frågan.

Förhoppningar om att stadsstyrelsen godkänner

Stadsstyrelsen i Jakobstad behandlar understödet till Schaumansalen på måndag.

- Jag är styrelsemedlem i aktiebolaget bakom Schaumansalen och jag kommer därför inte att bereda ärendet men jag hoppas att stadsstyrelsen godkänner understödet till Schaumansalen, säger t.f. stadsdirektör Anne Ekstrand i Jakobstad.

Fullmäktige i Jakobstad har i budgeten för 2015 beviljat 60 000 euro i understöd till föreningar och andra aktörer som ordnar konserter i Schaumansalen under 2015 och samma summa ingår också i budgeten för 2016.