Så här fixar du julens vackraste sötsaker
Tänk dig ett danskt konditori. Doften av choklad, pudersocker och marsipan. Mette Blomsterbergs recept banar väg för både ovana och lite mer fingerfärdiga sockerbagare.
Mette Blomsterberg är Danmarks mest kända och älskade konditor. Hon kallar sig själv för en utdöende ras eftersom det inte längre är många konditorer som gör allting själva.
Frågan är om det längre stämmer, att sockerbagarna skulle vara på utdöende. Danskarna och också övriga nordbor har formligen slukat hennes tårt- och dessertprogram på tv de senaste åren.
Och visst är hennes skapelser vackra. Ifall du inte redan hunnit planera de söta gåvorna eller fixa till alla julens desserter, så kan du hitta inspiration här.
Jul hos Mette Blomsterberg
Julen närmar sig och förberedelserna är igång. Mette tillreder bl.a. ingefärschoklad och bubblande glögg. Hemmet får sin beskärda del av julstämning genom en krans med kanel och apelsin.

Mette dekorerar godsaker och marsipangubbar. Dessutom tillverkar hon julklappspapper och fina kort.

Mette bakar en körsbärsostkaka och honungspepparkakor som man kan använda som placeringskort vid julbordet. Dessutom tillverkar hon en vacker dekoration av äpplen och mossa.

Sockerbagarens juldelikatesser
Här finns tips som tar tid och tips på sötsaker du fixar till i ett nafs.
Enkelt och gott. Mette Blomsterberg visar hur man bakar läckra småbröd med citron.

Mette Blomsterberg gör en lyxig dessert av risgrynsgröt, frukt och nötter.

Så här gör du kokostryfflar och marsipanbollar kryddade med nougat.

En hög kranskaka pryder månget julbord i Danmark.

Det är glasyren som gör det!

Ta barnen med och gör marsipangrisar med de finaste trynen

Gillar du hasselnötter? Här hittar du en småbrödsfavorit

Varm kakao eller choklad. Den här varianten klår nog pulvret.

Du hittar recepten till alla Mettes delikatesser på dr.dk.