Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Jeppo ungdomsorkester kröner 40-årsjubileet med ny skiva

Från 2015
Uppdaterad 22.12.2015 11:19.
Fredrik Sundell med skivan "Sessions".
Bildtext Fredrik Sundell med skivan "Sessions".
Bild: Yle/Roger Källman

Jeppo ungdomsorkester är skivaktuella med albumet "Sessions". På skivan medverkar flera gästartister, bland andra Geir Rønning, Markus Lytts och Daniel Lindström.

- Under de senaste åren har vi haft ganska många konserter med gästande artister. Nu valde vi att göra en skiva med låtar som vi har framfört live, säger Fredrik Sundell, orkesterns första dirigent.

Jeppo ungdomsorkester grundades av Ole Nordström år 1975. I somras firade man följaktligen sitt 40-årsjubileum.

Orkestern har för närvarande ett 80-tal medlemmar, uppdelade i två grupper. Det är den större "A-gruppen" som medverkar på skivan, som spelats in under ett antal sessioner (därav namnet!) i Midas studios i Replot.

- Låtvalet var en ganska lång process, säger Fredrik. Vi gick med artisterna och orkestern igenom vilka låtar de skulle vilja göra.

Tunga gästartister

På skivan medverkar ett namnstarkt gäng vokalister: Charlotta Kerbs, Nina Lassander, Daniel Lindström, Markus Lytts och Geir Rønning.

- Då jag ringde Geir och frågade om han är med sa han "Jo". Nån dag senare ringde han och sa att han, Robert Wells och Stefan Bagge gjort en låt tillsammans och de vill att vi spelar in den (låten heter "I know lovely").

Resten av skivan består av orkesterversioner av välkända låtar, bland annat Robbie Williams' "Let me entertain you", Simon & Garfunkels "Bridge over troubled water" och Chris Cornells "You know my name" (från Bondfilmen Carino Royale).

Orkestern har också fått förstärkning i form av pianisterna David Hellman, Dani Strömbäck och Joakim Holgersson, basisterna Marcus Söderström och Jan Simons, gitarristerna Peter Enroth och Max Schultz, samt trummisen Anton Sundell.

- Vi har haft förmånen att jobba med verkliga toppenmusiker under årens lopp. Marcus har spelat med oss i jag vet inte hur många år - han ställer alltid upp!

Jeppo ungdomsorkesters nya skiva "Sessions"

Programmet är inte längre tillgängligt