Hoppa till huvudinnehåll

X3M

LCMDF på Svenska Talande Klubben

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
LCMDF
Bildtext LCMDF uppträder på STK i Karis den 19 februari 2016.
Bild: Anton Sucksdorff Photography Oy

LCMDF och Cstar & Osq intar scenen fredagen den 19 februari 2016 på Affes i Karis. Kom på plats eller följ med på x3m.yle.fi.

Det nya året kickas strax i gång och Svenska Talande Klubben fortsätter sin turné i Svenskfinland. Den 19 februari anländer STK till Karis, närmare sagt Affes.

För kvällens energiska synthpunk står duon LCMDF. Syskonen Kemppainen har precis gett ut sin nya singel Rookie. Med låten vill de inspirera unga kvinnor.

- Jag vill lyfta fram diskussionen om kvinnor som förebild när man väljer vem man ställer på festivalscenerna och vems karriärer man väljer att pusha och hypa, säger Emma Kemppainen i en intervju till X3M.

Innan LCMDF stiger upp på scenen får vi ta del av Karis-rapparen Cstar (Simon Andersson) tillsammans med hiphop/reggaeartisten Osq (Oskar Fagerström). Cstar har faktiskt vunnit finska mästerskapen i rap och detta är hans andra gång på STK-scenen.

Bildtext Cstar intar scenen igen på STK.
Bild: X3M/Jonny Forsman

Svenska Talande Klubben

Plats: Affes, Bangatan 63, Karis (facebook.com/thenewaffes)
Biljetter: Luckan (Karis), Köttkontrollen (Karis) och Active Sport Club (Ekenäs).
Pris: Förköp 13 euro och 15 euro vid dörren.

Åldersgräns 18 år.

Svenska Talande Klubben på Facebook.

Mera info om artisterna hittar du här:

facebook.com/lcmdf
soundcloud.com/cstar
soundcloud.com/osq

Om STK

Svenska Talande Klubben presenterar kommande stjärnor, artister och band, såväl signade som osajnade. Svenska Talande Klubben begränsar sig inte till en viss musikstil, till ett visst land eller till ett visst språk. Svenska Talande Klubben riktar sig till svensk-, finsk- och andratalande.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln