Grönkålscrepes
Bild: Marthaförbundet
Härliga crepes med grönkål. Alternativt kan grönkålen bytas ut mot fräst svamp, rostade rotsaker, kålsallad eller skaldjur.
Grönkålscrepes
Mängd: 6-8 stycken
Ingredienser
- 3 st grönkålsblad
- 2 st ägg
- 5 deciliter (dl) mjölk
- 3 deciliter (dl) speltsiktmjöl - eller vanligt vetemjöl
- 1 tesked (tsk) salt
- muskot - max ett kryddmått
- smör - till stekning
Instruktioner
Riv av grönkålen från stammen (stammen blir för träig denna rätt) och förväll 3 minuter i kokande vatten. Spola av med kallt vatten. Hacka grönkålen rätt fin.
Vispa ihop en vanlig plättsmet, låt svälla en stund och blanda ner grönkål. Kontrollera smak och konsistens. Stek i crêpespanna.
Fyllningen kan bestå av fräst svamp, rostade rotsaker, kålsallad, skaldjur eller så äter man dem som sådana.