Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Grönkålscrepes

Från 2015
Crepes med grönkål.
Bildtext Grönkålscrepes.
Bild: Marthaförbundet

Härliga crepes med grönkål. Alternativt kan grönkålen bytas ut mot fräst svamp, rostade rotsaker, kålsallad eller skaldjur.

Grönkålscrepes

Mängd: 6-8 stycken

Ingredienser

  • 3 st grönkålsblad
  • 2 st ägg
  • 5 deciliter (dl) mjölk
  • 3 deciliter (dl) speltsiktmjöl - eller vanligt vetemjöl
  • 1 tesked (tsk) salt
  • muskot - max ett kryddmått
  • smör - till stekning

Instruktioner

Riv av grönkålen från stammen (stammen blir för träig denna rätt) och förväll 3 minuter i kokande vatten. Spola av med kallt vatten. Hacka grönkålen rätt fin.
Vispa ihop en vanlig plättsmet, låt svälla en stund och blanda ner grönkål. Kontrollera smak och konsistens. Stek i crêpespanna.
Fyllningen kan bestå av fräst svamp, rostade rotsaker, kålsallad, skaldjur eller så äter man dem som sådana.