Karelska piroger på risgrynsgröt
Bild: Marthaförbundet
Risgrynsgröt kokas det med fördel lite för mycket av. I det här restrecept blir gröten till riktiga läckerheter.
Karelska piroger på risgrynsgröt
Ingredienser
- risgrynsgröt
- 3 deciliter (dl) rågmjöl - till degen
- 2 deciliter (dl) vetemjöl - till degen
- 2 deciliter (dl) kallt vatten - till degen
- 1 nypa salt - (max 1/2 tesked) till degen
- 2 matsked (msk) rybsolja - (eller mjukt smör) till degen
Instruktioner
Blanda snabbt ihop alla ingredienser och knåda degen och forma till en rulle som är cirka 5 cm i diameter.
Skär i 15 delar, kavla ut till runda/ovala tunna pirogskal. Fyll dem med överbliven gröt, nyppla i hop med tummen och pekfingret.
Placera på ugnsplåt och grädda i 270 graders ugnsvärme i cirka 8 minuter.
Pensla med en blandning på smält smör och vatten och avnjut dem ljumma.