Stekt risgrynsgröt med jordgubbssås
Bild: Marthaförbundet
Ett härligt recept för att använda risgrynsgröt som blivit över från julbordet!
Stekt risgrynsgröt med jordgubbssås
Ingredienser
- 6 deciliter (dl) risgrynsgröt - (ganska fast)
- 1 tesked (tsk) vaniljsocker - för risgrynsgröten
- 1 matsked (msk) strösocker - för risgrynsgröten
- 1 st vispat ägg - för risgrynsgröten
- smör - att steka risgrynsgröten i
- 3 deciliter (dl) jordgubbar - för jordgubbssåsen (andra bär går lika bra)
- 3 matsked (msk) strösocker - för jordgubbssåsen
- 1 deciliter (dl) vatten - för jordgubbssåsen (tillägg mera vatten vid behov)
Instruktioner
För att steka risgrynsgröten
Blanda samman ingredienserna. Hetta upp stekpannan och en liten smörklick. En plättpanna passar bra. Klicka ner av gröten och stek gyllene på båda sidorna. Servera med jordgubbssås.
Jordgubbssås
Koka ihop sockerlagen, låt svalna, tillsätt de mosade jordgubbarna och servera som sås till den stekta risgrynsgröten.