Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Tre personer skadade i trafikolycka i Larsmo

Från 2015
Uppdaterad 23.12.2015 12:28.
Bilar i olycka på Larsmovägen
Bildtext Bilolycka på Larsmovägen mellan Karleby och Jakobstad.

Två bilar krockade längs Norra Larsmovägen på onsdag förmiddag sedan en av bilarna fått sladd på den snöiga vägbanan. Tre personer skadades. En klämdes fast.

Personbilen som fick sladd kom norrifrån längs väg 749. Det hela inträffade i Bosund.

- Bilen åkte ut i fel körfil där den kolliderade med en bil som kom körande i motsatt riktning, säger Frej Stenman, överkonstapel vid Österbottens polisinrättning.

Vägbanan var oplogad

Olyckan inträffade strax före klockan halv elva. Vägen var inte plogad vid olyckstillfället.

- Så man kan säga att det dåliga väglaget var en anledning till olyckan. Men man ska ju hålla farten därefter, säger Frej Stenman.

Bilar i olycka på Larsmovägen

Den person som fick sladd på bilen blev fastklämd i sin bil och enligt Frej Stenman kan den personen ha ådragit sig de värsta skadorna. I den bilen färdades chauffören ensam. I bilen som kom emot färdades två personer.

- Ingen är livshotande skadad. Men jag kan inte uttala mig om skadorna i övrigt. Det går inte att utesluta att någon skadades mer allvarligt. Men alla var vid medvetande efter olyckan, säger Frej Stenman.

"Stressa inte"

De tre inblandade fördes till centralsjukhuset i Karleby.

Bil i diket på Larsmovägen mellan Larsmo och Jakobstad.

Jultrafiken väntas som vanligt bli livlig, och Frej Stenman uppmanar alla bilister att ta det försiktigt.

- Kör försiktigt. Det får inte finnas stress i trafiken. Håll avståndet till bilen framför. Om man är många i bilen ska man låta chauffören vara koncentrerad på körandet.

Anledningen till att vägen inte var plogad vid tillfället var, enligt Frej Stenman, att plogbilarna tvingats prioritera på grund av onsdagsmorgonens ymniga snöfall.

Dikeskörning tidigare i Larsmo

En knapp timme före olyckan i Bosund hade en personbil glidit av samma väg men några kilometer söderut, i närheten av Gertrudsströmmen. Vid den olyckan skadades inga människor.