Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Polisen hade lugn jul men julgubben fick böter

Från 2015
Uppdaterad 28.12.2015 10:41.
Julgubbens huvud fotat bakifrån.
Bildtext Julgubben körde längs riksväg 25 i Nummela då polisen stannade honom.

Polisen i Västra Nyland hittade narkotika i en bil som backade och stötte på några fall av rattfylleri under helgen. I övrigt var julaftonen rätt lugn men julgubben fick böter.

Polisen i Västnyland hade en rätt lugn julafton och polisen ryckte ut färre gånger än under en normal veckoslutskväll. Patrullerna fick ta sig an främst uppdrag i privata hem på grund av alkohol samt i trafiken.

Polisen stötte ändå på några misstänkta fall av rattfylleri. Bland annat blåste en Ingåbo 2,4 promille dagen innan julafton på stamväg 51 och han saknade körkort.

På julaftonskvällen blåste en man i Raseborg 2,2 promille i polisens alkometer. Inte heller han hade körkort och mannen hade också bilskatten obetald.

Narkotika och stulen egendom funnen

En bil som backade på Brunkom strandväg i Åminne Raseborg fick polisen att haja till och patrullen stoppade bilen. Ett narkotikasnabbtest visade att mannen hade amfetamin i blodet. Han hade också med sig narkotika i bilen. Dessutom hittades egendom som misstänks vara stulen.

Ett höghus i Lojo fick besök av tjuvar som hade brutit sig in i förrådet. Hur mycket som är stulet är tills vidare oklart.

Julgubben saknade körkort

På motorvägen i Lojo hade en kvinna bråttom under julaftonen och körde för fort. Istället för 100 kilomter i timmen körde hon 157 kilometer i timmen.

Polisen stannade också julgubben längs riksväg 25 i Nummela. Julgubben körde inte släde utan personbil. Han saknade dock körkort och bilen var obesiktad. Julgubben fick böter samtidigt som registerskyltarna avlägsnades.