Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Anfall på utlänningar i centrum av Köln

Från 2016
Uppdaterad 11.01.2016 12:11.
Centralstationen i Köln
Bild: EPA/OLIVER BERG

Polisen i Köln uppger att flera utlänningar har blivit överfallna och skadade i stadens centrum. Angriparna verkar i grupp, och det finns ännu inga uppgifter om deras motiv.

På söndagskvällen gick ett gäng på runt tjugo personer till attack mot sex pakistanier nära Kölns centralstation, uppger polisen. Två av pakistanierna fick uppsöka sjukhus för sina skador.

Lite senare blev en 39-årig syrisk medborgare överfallen av fem gärningsmän en bit därifrån. Mannen fick lindriga skador.

Polisen säger att man ännu inte vet om angreppen har ett samband, eller om gärningsmännen har främlingsfientliga motiv.

Enligt kvällstidningen Express har en grupp "huliganer, mc-knuttar och dörrvakter" på Facebook avtalat om att gå på "människojakt" i centrum av Köln. Polisen bekräftar inte uppgiften.

På söndag eftermiddag meddelades dock att det finns tecken på att vissa grupper vill ställa till med "provokationer", och att polisen därför stärker sin närvaro i Kölns innerstad.

Franskjudisk man rånad av migranter

I färjeläget Puttgarden grep polisen under helgen två migranter för överfall och rån på en franskjudisk man. De gripna männen är från Afghanistan och Syrien.

Enligt polisen skedde överfallet på lördagsmorgonen i färjeterminalen i Puttgarden. Angriparna kastade sig över den 49-årige fransmannen, som bar en kippa (judisk huvudbonad) under det de skrek "Ehud!" - "jude" på arabiska. De stal hans väska som innehöll pengar, bankkort, tågbiljett och mobiltelefon.

Männen undkom från platsen med tåg, men de kunde gripas ganska snart.

Gärningsmännen hade vägrats inresa i Danmark dagen innan eftersom de saknade behövliga dokument.

Diskussion om artikeln