Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Oscarsgalan för första gången med svenska kommentarer

Från 2016
Uppdaterad 19.02.2016 07:28.
Matthew McConaughey tog hem en Oscar för bästa manliga huvudroll
Bildtext De eftertraktade statyetterna ska få nya ägare igen den 28 februari.
Bild: EPA/Paul Buck

Det allra glammigaste och mest konfettibeströdda kalaset av alla, nämligen Oscarsgalan ordnas igen för 88:e gången under natten mellan söndag och måndag den 28 februari. Det bästa av allt är att du i år för första gången kan höra svenska kommentarer under hela galan, från att kändisarna stiger ut på den röda mattan tills det sista tacktalet klingar av.

Yle Teema sänder galan direkt från Hollywood och via flerljud kan svenskspråkiga tittare välja att lyssna på Svenska Yles egna filmkommentatorer. Silja Sahlgren-Fodstad från Filmmagasinet på Radio Vega och Nicke Aldén från Veckoslutskommittén på Radio X3M håller filmentusiasterna sällskap och Johanna Grönqvist, också hon från Filmmagasinet, uppdaterar webben under nattens lopp.

Du kan se Oscarsgalan live på Yle Teema natten till måndagen 29.2 kl 2:00 - 7:00 och efteråt på Arenan. Av upphovsrättsliga skäl kan man inte titta på Oscarsgalan live på Arenan, utan först efteråt. En förkortad repris av Oscarsgalan sänds också på Yle Teema på måndag kväll 29.2 kl 19 men i den sändningen hörs inga kommentarer. I år är det skådespelaren Chris Rock som är värd för galan.