Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Obamas Greatest Hits

Från 2016
Uppdaterad 15.01.2016 10:39.
President Barack Obama talar till nationen 13.1.2016.
Bild: AFP / Lehtikuva

Vi plockar fram några höjdpunkter från Obamas tid som president.

I sitt sista årliga State of the Union-tal till det amerikanska folket höll Obama en positiv och hopfull ton inför framtiden. Tyngdpunkten låg på ekonomin, arbete, klimatet och USA:s utrikespolitik. Ett välskrivet tal utan några större överraskningar.

På grund av det sparsamma framförandet har vi valt att plocka fram några tidigare höjdpunkter från Obamas tid som president. Vi börjar med ett citat från ifjol.

- Six years into my presidency some people still say I’m arrogant, aloof, condescending. Some people are so dumb.

Några år tidigare var det mycket prat om Obamas födelsebevis, som han tydligen hade tappat bort. För att lätta upp stämningen lite valde han istället under en kongress att visa något som han kallade sin födelsevideo och tog samtidigt chansen att driva lite med Fox news.

Obama har inte varit rädd att ta till humor och har ofta synts i olika talkshows, bland annat hos Jimmy Kimmel och Zach Galifianakis.

Se videon med Zach Galifianakis här.

Han har också sjungit några rader under ett välgörenhetsevent.

Förutom komiska framträdanden har Obama jobbat hårt för människors lika värde.

- All people should be treated equally, regardless of who they are or who they love.

Fint sagt.

Han har också drivit igenom en viktig sjukvårdsreform och under sitt sista State of the Union-tal såg han också till att lägga skulden för finanskrisen på Wall Street och konstaterade att finanssektorn inte kan jobba under egna regler.

Fast Obama inte har hållit alla sina vallöften får han ändå godkänt som president. Vi hoppas att den som tar över efter honom sköter jobbet minst lika bra.