Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Jannike utmanar Vegatoppen

Från 2016
Uppdaterad 19.04.2016 10:36.
Jannike Sandström
Bildtext Jannike är årets första utmanare
Bild: Henkka Niemistö

Årets första utmanare på Vegatoppen är Jannike, aktuell med den nya låten Seven Emotions.

Jannike har mycket på gång. Hon har precis skrivit ett skivkontrakt med det tyska skivbolaget Scoutink/Hartmann Blue-Ink. Den första singeln utkommer i Tyskland - vars musikmarknad är tredje störst i världen - i månadsskiftet februari mars.

Jannike är en musikalisk mångsysslare från Helsingfors som uppträtt sedan hon var tre år gammal. Hon har körat bakom artister som Peter Jöback, Jukka Poika, Loreen och Jari Sillanpää, hon har deltagit i flera musikprojekt som både artist, musikalisk ledare och arrangör och hon placerade sig på nionde plats i finska Idols 2008. Jannike är utbildad musikmagister från Sibelius-Akademin.

Seven Emotions är Jannikes fjärde singel. Låten är skriven av Axel Ehnström, Nette Talsi och Niklas Rosström. Tjeckiens symfoniorkester medverkar på låten.

Förväntingar, lycka, inspiration

Vad förväntar du dig av det här året?

- Jag tror och hoppas att 2016 blir mitt bästa år hittills inom karriären men också inom mitt privata liv, säger Jannike. Jag har gett mig själv några nyårslöften som kommer att utveckla mig som människa och jag ser fram emot att se hur det kan påverka min omgivning och min vardag.

- Karriären jobbar vi ständigt på och det händer ju rätt stora saker redan i början av 2016 så det skall bli spännande att jobba vidare och se vad som händer, säger Jannike. Jag kommer att sätta extra mycket tid på min sångkarriär detta år.

Vad gör dig lycklig?

- När alla i min omgivning mår bra och är lyckliga och när det känns som att man har flyt på och allt liksom klaffar. Sedan är det ju väldigt givande att få kommentarer om att man hjälpt eller påverkat någon med sin sång.

Vilket är ditt drömresemål och varför?

- Just nu längtar jag som alla andra till värmen, även om jag nyss kom hem från Spanien. Som följande resemål skulle jag dock vilja åka tillbaka till Los Angeles och bli inspirerad. Allt är så stort och så möjligt där och ljuset är fantastiskt!

Jannike Sandström
Bildtext Jannike drömmer om att åka till Los Angeles för att bli inspirerad
Bild: Jannike Sandström

Så här fungerar Vegatoppen

Vegatoppen satsar på finlandssvensk musik, det vill säga musik som antingen framförs på finlandssvenska eller på andra språk men vars upphovsmän- och kvinnor har finlandssvenska rötter.

I varje program presenteras tio låtar, en av dessa är veckans utmanare. Den låt som får minst röster faller ut.

Du kan välja mellan att rösta på en, två eller tre låtar. Röstningen avslutas varje torsdag kl.12.00.

Sitter du kanske själv på låtmaterial där hemma som du önskar att skulle höras av en större publik? Ta då kontakt med Radio Vegas och Radio X3M:s musikchef Johan Lindroos, johan.lindroos@yle.fi och gör honom medveten om att du och din musik existerar. Då finns det också en möjlighet att du kan bli en av utmanarna på Vegatoppen.

Paul Oxley's Unit veckans vinnare

Paul Oxley's Unit innehar nu första platsen på Vegatoppen medan Ella Sanoo med låten Leave This Town dessvärre fick minst röster och föll ut.

Omröstningen är inte längre tillgänglig.

Du kan välja mellan att rösta på en, två eller tre låtar. Röstningen avslutas torsdag 21.1 kl.12.00.

Vi vill gärna höra vad ni tycker om låtarna! Kommentera gärna i kommentarsfältet under artikeln!

Vegatoppen i Radio Vega, lördagar kl.21.05, i repris på måndagar kl.19.30 och på Arenan i 30 dagar.

Programledare för programmet är Jukka Isojoki.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln