Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Parpo tar jobbet i Åbo - trots endast ett års tjänstledighet

Från 2016
Antti Parpo från Raumo
Bildtext Antti Parpo.
Bild: Yle

Åbos nya förändringsdirektör, Antti Parpo, hade sökt en tre år lång tjänstledighet från Raumo stad för att kunna ta sitt nya jobb. Stadsstyrelsen i Raumo fattade dock på måndagen ett enhälligt beslut om att Parpo bara får tjänstledighet för ett år.

I tisdags fick Antti Parpo jobbet som förändringsdirektör i Åbo för tiden 1.2.2016-31.12.2018. En tjänstgöring som åtminstone just nu ser ut att stanna vid ett år. Detta då Raumos stadsstyrelse alltså bara beviljade Parpo en tjänstledighet på 12 månader.

Raumo stad har sedan tidigare meddelat sina arbetstagare att det är brukligt att få tjänstledigt i maximalt ett år från staden.

- Det här var väntat och sett ur Raumos synvinkel förstår jag deras beslut. Men jag är ändå nöjd över att jag fick tjänstledigt ett år och jag kommer att inleda mitt nya jobb i Åbo den 1 februari. Sedan får vi se hur läget ser ut i höst. Hur som helst så kommer jag ändå att hinna göra en hel del för Åbos del kring social- och hälsovårdsreformen, säger Antti Parpo.

Som förändringsdirektör är det tänkt att Parpo ska lotsa Åbo genom social- och hälsovårdsreformen. För tillfället jobbar han som social- och hälsodirektör i Raumo.

Diskussion om artikeln