Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Entimmeståg skulle ge klirr i kassan

Från 2016
Uppdaterad 19.01.2016 08:55.
Shinkansen-snabbtåg i Japan.
Bildtext Då entimmeståget i framtiden kanske blir verkliget kan det behövas lok som Shinkansen som är de snabbtåg som används i Japan.
Bild: EPA/KIMIMASA MAYAMA

Entimmeståget mellan Åbo och Helsingfors skulle ge klirr i kassan för regionens näringsliv och företag. Det visar en utredning som Trafi har gjort och som presenteras på evenemanget Rata2016 idag, tisdag.

Landskapsdirektör Kari Häkämies vid Egentliga Finlands förbund hoppas att man nu ska kunna inleda projektets planering och genomförande så snabbt som möjligt.

Nya uppgifter som trafikverket presenterar på Rata2016-evenmanget som arrangeras i Logomo den 19 och 20 januari visar att ett en timmes tågförbindelse mellan Åbo och Helsingfors skulle ge ett stort mervärde för regionens näringsliv.

Enligt utredningen skulle en snabb förbindelse till huvudstaden via Salo, Lojo och Esbo ge nya möjligheter för Åboregionens företag samt ge nya företag tillväxtmöjligheter.

Alla kan dra nytta av en snabb tågförbindelse

- Alla städer kan dra nytta av den snabba förbindelsen och det är viktigt att vi nu inleder den allmänna planeringen av den nya förbindelsen för det finns utländskt kapital att få, säger Häkämies.

Det norra tillväxtområdet är tillsammans med förbindelsen mellan Helsingfors och Tallinn det enda finländska projektet som godkänts inom EU som en del av det jättelika stamnätverksprojektet TEN-T. Till det norra tillväxtområdet hör området mellan Stockholm, Åbo, Helsingfors och S:t Petersburg där över 13 miljoner människor bor och verkar.

VR:s nya ellok som tillverkats av Siemens och som ska börja trafikera järnvägarna i vårt land.
Bildtext Elloket som tillverkats av Siemens är den senaste anskaffningen som VR har gjort och som snart ska börja trafikera landets järnvägsrutter.
Bild: Yle/Jesper Alm

- Vi har i samarbete mellan städerna och landskapen valt att lyfta fram det norra tillväxtområdet och hoppas att regeringens också ska inse hur viktigt området är för Finlands utlandshandel och tillväxt, säger Häkämies.

Rata2016 arrangeras för nionde gången och inleds i Logomo i dag. Allmänheten är välkommen att bekanta sig med nya och gamla lokomotiv som står på bangården utanför Logomo.

Diskussion om artikeln