Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Fokus på David Bowie - berätta om dina Bowie-minnen!

Från 2016
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
David Bowie
Bildtext David Bowie
Bild: EPA / Andy Rain

För en dryg vecka sedan gick David Bowie bort. Nu på torsdag firar vi denna unika artist med en stor specialsändning.

Den 10:e januari förlorade musikvärlden en av sina mest mångsidiga giganter. I ett och ett halvt år kämpade David Bowie mot cancern, men till sist blev den honom övermäktig.

Men ända in i det sista var Bowie en sann artist som endast två dagar före sin död gav ut den hyllade skivan Blackstar (★). Det var hans 25:e studioskiva under en karriär som omspänner fem decennier.

Under dessa år gav han ut klassiska låtar som Space Oddity, Starman, Life on Mars?, Fame, "Heroes", Ashes to Ashes och Let's Dance.

Bowie-minnen

Vilken är din favoritlåt med David Bowie? Och varför? Vilka minnen har du förknippade med honom och hans musik? När hörde du honom första gången? Är det någon av hans låtar som du har något speciellt minne förknippat till? Har du sett honom live? Kanske du till och med har träffat honom? Vilka känslor upplevde du när du hörde om hans död? Berätta!

David Bowie
Bildtext David Bowie
Bild: EPA/Nils Meilvang

Var med och hylla David Bowie i vår tre timmar långa direktsändning Fokus på David Bowie! Det blir minnen och musik från hela hans 50-åriga karriär.

Dela med er av era bästa Bowie-minnen och önska era favoritlåtar! För det är lyssnarna som bestämmer vilka sånger vi spelar.

Önska låt

Ni kan gärna maila era önskemål och historier redan nu till adressen vega.musik@yle.fi.

Ni kan även delta i sändningen via sms på numret 16 2 61. Man skriver då först Vega och efter ett mellanslag kan man skriva sitt meddelande. Ett sms kostar 40 cent.

Man kan också skicka sms gratis till studion via webben, skriv då in meddelandet här:

Formuläret är inte längre tillgängligt.

Det går förstås även utmärkt att ringa till studion på numret 0600 – 11 12 13.

Programledare är Dan Eskil Jansson och Michael Cronström.

Fokus på David Bowie i Radio Vega torsdag 21.01 kl.18.03 - 21.00.