Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klubben stänger av stortalang i NHL – dök inte upp på match

Från 2016
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Jonathan Drouin, JVM, Finland-Kanada, januari 2014.
Bildtext Jonathan Drouin, här i Kanadas tröja mot Finland i JVM 2014, är i blåsväder.
Bild: EPA / All Over Press

Relationen mellan Tampa Bay Lightning och Jonathan Drouin blir allt mer inflammerat. Nu har klubben stängt av sin spelare, som väntar på att bli bortbytt.

Drouin gick som trea i NHL-draften sommaren 2013 och har väntats bli följande stora anfallsprofil i Tampa Bay. Men utvecklingen har inte varit väntad – och nu verkar ett genombrott i Tampa Bay allt mindre troligt.

Redan i höst skickades 20-åringen ner till AHL och i november begärde Drouin en flytt bort. Nu har den jobbiga situationen mellan klubb och spelare förvärrats ytterligare.

Drouin dök inte upp på AHL-matchen mellan Syracuse Crunch och Toronto Marlies – vilket Tampa Bay inte gillade. Lightning har nu stängs av Drouin på obestämd tid, under vilken han inte heller får någon lön.

”Ingen anledning att fortsätta”

Enligt agenten Allan Walsh ska Drouin ha vägrat spela eftersom en möjlig skada kunde ha satt stopp för en flytt till en annan NHL-klubb.

– Det är tydligt att det bästa för bägge parter vore om Tampa Bay bytte bort Jonathan, skriver Walsh i ett pressmeddelande.

– Det finns inte någon anledning för Jonathan att fortsätta i organisationen. Vi kommer inte att ha något mer att säga i väntan på att Tampa Bay färdigställer en flytt.

Diskussion om artikeln