Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Byktjuv greps - samband med trosstölder utreds

Från 2016
Tvättmaskin
Bildtext Byktjuven hade slagit till i tvättstugan men blev tagen på bar gärning. Arkivbild.
Bild: Yle/ Petra Haavisto

En man som misstänks ha stulit byk i campusområdet i Otnäs i Esbo har nu gripits. Esbopolisen utreder nu om mannen har del i trosstölderna som uppdagades i Otnäs i somras.

- En kvinna upptäckte mannen, som hade en plastkasse med byk. Därefter började en löptävling där kvinnan sprang i fatt honom och kontaktade polisen, säger kommissarie Petri Launiainen.

Mannen hade enligt Launiainen stulit kläderna från tvättmaskinen i en tvättstuga i ett bostadshus på campusområdet. Launiainen kan inte säga om kläderna var rena eller smutsiga när stölden ägde rum.

Mannen är född 1987.

Flera tidigare anmälningar om trosstölder

I juni rapporterades om att någon stjäl och skär sönder trosor i campusområdet i Otnäs. Stölderna skedde i tvättstugor och i bastun.

Launiainen säger att polisen under slutet av 2014 och under våren och sommaren 2015 fick över tio anmälningar om trosstölder i Otnäs. Efter det har polisen enligt Launiainen inte fått liknande anmälningar.

- Förhören med mannen som greps pågår nu och jag kan därför inte säga om han är delaktig i de tidigare fallen, säger Launiainen.

Därmed är det också oklart vilken typ av brott mannen misstänks för. De tidigare fallen som har anmälts till polisen har utretts som snatteri.

Diskussion om artikeln