Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Inga besvär mot bostadsbygget i Norra hamnen

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Norra hamnen i Ekenäs
Bildtext Snart börjar det konkret hända saker i Norra hamnen i Ekenäs.
Bild: Yle/ Robert Ehrnsten

Det bygglov miljö- och byggnadsnämnden i Raseborg beviljade i december för bostäder i Norra hamnen har nu vunnit laga kraft. Ingen besvärade sig mot lovet till Helsingfors förvaltningsdomstol.

Konsult Peter Tanzer konstaterar att bostadsprojektet ingalunda har stått stilla i väntan på att bygglovet ska vinna laga kraft.

Det man har gjort nu från byggbolaget Mäenpää Byggnads sida är att finslipa planerna och jobba med grundarbete, säger Tanzer.

- Om ett par veckor börjar vi nog riva i området, säger han.

Det finns bland annat en gammal lagerhall på området.

Klart sommaren 2017

Bygglovet gäller 30 bostäder, 5 arbetslokaler och 38 bilplatser i en parkeringskällare i Norra hamnen i Ekenäs. Det betyder drygt 3 900 kvadratmeter våningshus.

Enligt planen ska bostäderna vara klara till midsommaren år 2017.

Hela bostadsprojektet är minst dubbelt större än vad man har beviljats bygglov för, men det beror på att markägaren vill komma igång med projektet. Senare ansöker man om ytterligare bygglov för flera hus.

Målet är att det finns totalt 75 lägenheter i Norra hamnen.

Hur det går med det planerade köpcentret Pier 25 i Norra hamnen är oklart. Ärendet behandlas för tillfället i förvaltningsdomstolen.

Artikeln rättades 25.1 klockan 11. I artikeln stod felaktigt att det var miljö- och byggnadsnämnden i Ekenäs som beviljade bygglovet för bostäderna, men rätt instans är naturligtvis miljö- och byggnadsnämnden i Raseborg.

Diskussion om artikeln