Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Att läsa ur det mest personliga

Från 2016
Uppdaterad 17.03.2016 10:37.
Kära dagbok - Spela upp på Arenan

Vad skrev du riktigt i din dagbok när du var i tonåren? Är du så modig att du kunde ställa dig upp och läsa högt vad du skrev då? Framför vilt främmande mänskor och med tv-kamerorna riktade mot dig.

Det är just det som några modiga danskar gör i serien Kära dagbok. De vågar ställa sig upp och dela med sig av sina innersta tankar från tonårstiden, då när allt gällde liv eller död och en finne i ansiktet har lika stor betydelse som Berlinmurens fall.

I det första avsnittet möter vi författaren Thomas Lagermand Lundme som gärna vill vara punkare men får ögoninfektion av svart eyeliner. Journalisten Rebecca Svensson tar oss tillbaka till tiden då hon var betuttad i Lasse och betraktar honom i två år innan hon vågar ringa på hans dörr, och hon har en bomsäker plan för vad hon ska säga.

Musikern Signe Tobiassen är arg på allt och alla och skribenten Birgitte Enevoldsen läser ur sin pretentiösa självbiografiska essä med titeln En stjärna i Universum.

I varje avsnitt träffar vi nya dagboksförfattare med stora och små problem och funderingar. Ibland blir det allvar och tyst bland publiken. För det mesta liknar det en standup-show. Inte sällan handlar det om störande föräldrar och kärleksbekymmer.

Kära dagbok (Kære Dagbog / Danmark)
Yle Fem fredag 22.1.2016 kl. 19.00
8 avsnitt
30 dagar på Arenan

Produktion: DR, Nordvision, 2015.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln