Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kerber, Azarenka och Konta klara för kvarten

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Angelique Kerber i Australian Open i tennis år 2016.
Bildtext Angelique Kerber spelar kvartsfinal för första gången i Australien.
Bild: EPA

Tysklands Angelique Kerber och Vitrysslands Victoria Azarenka är bägge två klara för kvartsfinal i damsingel i Australian Open. Sjunde dam bland de åtta bästa är överraskningsnamnet Johanna Konta.

Namnet låter nästan lite finskt, ganska mycket de facto. Men världsrankningens 47:a Johanna Konta är britt och klar för sitt livs första kvartsfinal i Grand Slam-sammanhang. Den 24-åriga Konta spelar för första gången i Australiska öppna och är klar för kvartsfinal efter att ha besegrat 21-seedade ryskan Ekaterina Makarova med 4-6, 6-4, 8-6. Thrillern räckte tre timmar och fyra minuter.

Tidigare på måndagen besegrade Angelique Kerber landsmanninnan Annika Beck med klara 6-4, 6-0 medan Victoria Azarenka slog Tjeckiens Barbora Strycova med 6-2, 6-4. För Kerber är kvartsfinalen den första i Melbourne. Som bäst har hon varit i två Grand Slam-semifinaler. Azarenka har vunnit Australian Open två gånger, 2012 och 2013.

Det innebär att sju av åtta kvartsfinalister är klara. Förutom ovannämnda trio också Serena Williams, Maria Sjarapova, Agnieszka Radwanska och Carla Suárez Navarro.

Den sista kvartsfinalisten vaskas fram i matchen mellan USA:s 15:e seedade Madison Keys och Shuai Zhang från Kina.

Diskussion om artikeln