Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stängt tak passar vinnande Murray: ”Jag växte upp i Skottland”

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Andy Murray slog David Ferrer i kvartsfinalen i Melbourne.
Bildtext Andy Murray slog David Ferrer i kvartsfinalen i Melbourne.
Bild: EPA

Andy Murray tog sig till semifinal i australiska öppna efter en kvartsfinalseger över spanjoren David Ferrer. Att taket på centercourten stängdes gav skotten det slutliga övertaget.

Kvartsfinalen stod 1–1 i set och tredje set stod och vägde när regnmolnen över Melbourne blev så tunga att matchens domare valde att avbryta matchen och rulla ut taket över Rod Laver-arenan.

Något som alla var överens om att passade Andy Murray betydligt bättre än David Ferrer.

– Kom igen kompis, det regnar ju inte, vädjade Ferrer förgäves åt domaren.

Skotsk seger med 3–1

När spelet kom i gång igen tog Murray över allt mer och till slut gick britten till semifinal efter en seger med 3–1 i set, 6–3, 6–7, 6–2, 6–3.

– Det är enklare att returnera inomhus. Det var blåsigt i början av matchen, och det är tufft att spela i de förhållandena, sade Murray efter segern.

– Jag tycker om att spela inomhus. Jag växte upp i Skottland där vädret inte riktigt är som här. Jag spelade all tennis inomhus när jag växte upp och trivs med det, sade Murray.

Förträffligt brittiskt dygn

Murrays seger fullbordade ett förträffligt dygn för brittisk tennis.

Några timmar tidigare hade Johanna Konta tagit sig till semifinal på damsidan, och det här är första gången på 39 år som Storbritannien i grand slam-sammanhang har spelare bland de fyra sista i bägge singelturneringarna.

Dessutom är Andys bror Jamie Murray klar för semifinal i dubbel, första gången i Australian Open som ett brödrapar varit representerat bland semifinalisterna båda i singel och dubbel.

Diskussion om artikeln