Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tung skadesmäll för City – De Bruyne borta i minst sex veckor

Från 2016
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
De Bruyne i Premier League
Bild: EPA/PETER POWELL

Manchester Citys mittfältare Kevin De Bruyne skadade sitt högra knä i onsdagens match i ligacupen mot Everton och enligt tidningen The Guardian blir han nu borta i åtminstone sex veckor.

Kevin De Bruyne var en av matchhjältarna när Manchester City avancerade till final i ligacupen på onsdagskvällen. Men segern kom till ett högt pris.

De Bruyne skadade sitt knä allvarligt i slutet av matchen och nu uppger hans agent Patrick De Koster att det handlar om åtminstone sex veckors vila.

– Det kommer att ta åtminstone sex veckor mer kan jag inte säga i det här skedet. Självklart är han ledsen över att missa många viktiga matcher men Kevin skulle inte vara Kevin om han inte redan tänkte på när han kan spela igen, säger De Koster till The Guardian.

Citys tränare Manuel Pellegrini var hoppfull efter onsdagens match och sa då att han inte trodde att säsongen skulle vara över för De Bruyne.

– Jag är optimistisk, han kommer inte att bli borta resten av säsongen. Vi får se hur pass allvarlig skadan är, det handlar i alla fall inte om korsbandet, sa Pellegrini efter matchen mot Everton.

Diskussion om artikeln