Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Skärgård utan gränser ordnar manifestation i Pargas

Från 2016
Uppdaterad 29.01.2016 14:19.
Brankis i Pargas
Bildtext Evenemanget går av stapeln i Brandkårshuset i Pargas.
Bild: Yle/Johanna Ventus

Rörelsen Skärgård utan gränser arrangerar en manifestation som tar avstånd från rasismen. Evenemanget i Pargas bjuder på tio timmar program för alla åldrar.

Rörelsen uppstod som en reaktion på attacken mot den blivande flyktingförläggningen i Norrgårds. Manifestationen äger rum den 6 februari i Pargas brandkårshus. Evenemanget är flerspråkigt och inleds med en parad från Sarlinska skolan till brandkårshuset. Program för barn med mat, workshops, infokiosker och dockteatern Taiga-Matto pågår till kl. 14. Arne Alligator uppträder i Sarlinska skolan redan före paraden, kl. 11.

Kvällsprogrammet med musik, stand up och gästtalare kör i gång kl 16. För musiken står bland annat banden Swaying Wires, Another Wasted Night och Strychnine. Under kvällen står syrier för matförsäljning i street food -stil.

Rörelsen meddelar att de har mellan 150 och 200 aktiva deltagare. Manifestationen är det första stora evenemanget men det finns planer på en fortsatt verksamhet. Enligt Skärgård utan gränser är avsikten att aktivt bekämpa främlingsfientlighet och skapa ett välkomnande skärgårdsklimat.

Mera information om programmet hittar du här.

Diskussion om artikeln