Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Fest i Ekenäs vinnarkiosk

Från 2016
R-kiosken i Ekenäs firade sin tredje storvinst - Spela upp på Arenan

På sju år har R-kiosken på Järnvägsgatan i Ekenäs hela 3 gånger sålt kuponger som gett huvudvinster i miljonklassen. I dag firades förra veckans 19-miljonersvinst med kaffe och kaka trots att vinnaren ännu inte gett sig till känna för Veikkaus.

För en vecka sedan (22.1) kom en fullträff i Veikkaus spel Eurojackpot till Finland och den gick till Ekenäs. Exakt en vecka senare firades vinsten på 19,4 miljoner i den R-kiosk på Järnvägsgatan där kupongen såldes.

Kiosken verkar bringa ovanligt mycket tur eftersom det nu är tredje gången en huvudvinst säljs i kiosken. Första gången var år 2009. Då var det huvudvinsten i Lotto på 4 miljoner euro.

Jordgubbstårta.
Bildtext Det bjöds på kaffe och tårta i kiosken.
Bild: Yle/ Tove Virta

Andra gången var vinsten också en Lotto-huvudvinst på 1,4 miljoner euro. Och nu var det dags för 19-miljonersvinsten att säljas här.

- Vi är tydligen så trevliga att vi lockar alla de lyckosamma människorna hit, skrattade R-kioskens Mervi som delade ut kaka i trängseln.

Stamkunder kom på kaffe

Upp mot 300 besökare bjöds på kaffe, jordgubbstårta och sång under fredagen. Sammanlagt besöktes den lilla kiosken av cirka 500 personer under fredagen och fler än vanligt valde att spela eller lotta.

- Det känns som om hela landet är ivrigt över vinsten, sade föreståndare Tuija Jämsä som också förestår stadens andra R-kiosk på Stationsvägen. Där är den största vinsten som kiosken sålt 200 000 euro.

Det var glada Ekenäsbor som kom till R-kiosken för att fira.

Trängsel i R-kiosken i Ekenäs.
Bildtext I kiosken trängdes både medier, artister, kakätare och lottköpare.
Bild: Yle/ Tove Virta

- Gott kaffe för mig hit i dag. Jag har lottat alla år här, sade Ekenäsbon Stefan Högnabba. Men det var inte jag som vann, skrattade han.

- Jag brukar lotta, men mest spelar jag Keno, sade Rolf Sveholm som alltid lottar i kiosken på Järnvägsgatan. Det har kommit ganska bra med pengar på vårt Kenobolag. Men idag köpte jag Eurojackpot.

- Jag missade Eurojackpot förra veckan, så det var inte jag som vann, skrattade Kristian Helle och säger att han inte hört något om vem som är den lyckliga vinnaren av jättevinsten.

- Jag är här för att köpa Lotto i dag, sade en man som äter kaka.

- Han köper lotter alla dagar och har vunnit mycket, berättade Tuija Jämsä om mannen.

- Ids nu inte berätta vår hemlighet, svarade mannen åt Jämsä med glimten i ögonen.

Vinnaren efterlyses

Eurojackpot-vinnaren har inte haft ett Veikkauskort eller konto utan har spelat med en vanlig kupong. Hen hade ännu under fredagen inte gett sig till känna för Veikkaus.

- Hoppas att inget händer med kupongen, säger Tuija Jämsä.

Lotten är inlämnad av en enskild person, inte som ett bolagsspel då flera personer kan köpa andelar i ett gemensamt spel.

Får personalen veta vem vinnaren är?

- Nej. Enda sättet vi får veta är att den personen själv skulle komma och berätta. Vi som jobbar här har tystnadsplikt, också om vi skulle få veta det så får vi inte berätta åt någon, sade Mervi.

Tror du vinnaren är med här i dag och firar?

Man vet aldrig, kanske vinnaren kommer och tittar hur folk firar.

Huvudvinsten i Eurojackpot är alltid minst 10 miljoner euro.

Diskussion om artikeln