Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Norge nära jätteskräll – succégänget föll med sex sekunder kvar

Från 2016
Uppdaterad 30.01.2016 08:19.
Norsk spelare efter semifinalförlusten mot Tyskland, handbolls-EM 2016.
Bildtext Tung förlust för Norges handbollsherrar.
Bild: EPA / All Over Press

Få trodde att Norge skulle spela om medaljerna i handbolls-EM i Polen. Stalltipset var att de till och med får svårt att överleva gruppspelet. Men på fredagskvällen blev norrmännen ett futtigt mål ifrån final.

Norge har burit den nordiska flaggan högt efter att Danmark, Sverige och Island fallit bort under turneringens gång. På fredagskvällen fick skrällgänget emot sig Tyskland i en semifinal som utvecklades till en riktig rysare.

Norge, som aldrig spelat EM-final på herrsidan, låg under med 13-14 efter den första halvleken, men vann den andra med exakt samma siffror. Tyskland kvitterade kampen med 20 sekunder kvar på klockan.

Matchen gick därmed till förlänging – som fick en dramatisk avslutning. Tyskland hade ledningen flera gånger, men med 40 sekunder kvar utjämnade Norge till 33-33.

Men det slutade inte där, utan med endast sex sekunder kvar att spela avgjorde Kai Häfner drabbningen och Tyskland vann med 34-33.

Tobias Reichmann var matchens man med sina tio mål, medan Norges Kristian Björnsen kom upp i åtta fullträffar.

– Ingenting slutar nu, vi ska utvecklas och vi ska bli bättre. Vi ska ta den där bronsmedaljen, säger Norges Erlend Mamelund till NRK.

I söndagens final ställs tyskarna mot Spanien som besegrade Kroatien med 33-29.

Diskussion om artikeln