Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Helsingfors stadsstyrelse sade nej till broinformation

Från 2016
Uppdaterad 02.02.2016 12:10.
Lasse Männistö
Bildtext Lasse Männistö (Saml.) är medlem i Helsingfors stadsstyrelse, han föreslog på måndagens möte att Kronobroarnas kommunikation ska ses över på nytt.
Bild: YLE/Christoffer Gröhn

Helsingfors stad hade planer på att låta en konsultbyrå sköta informationen kring Kronobroarna till en kostnad på över en miljon euro. Stadsstyrelsen sade nej till Kronobroarnas kommunikationsprojekt på måndag kväll.

Enligt beslutsförslaget skulle kommunikationen kring byggandet av Kronobroarna tas om hand av en konsultbyrå, motivationen var att stadens byggnadskontor inte har resurser att sköta kommunikationen.

Det här förslaget röstades ner i Helsingfors stadsstyrelse på måndag kväll. Ärendet går till ny beredning.

Stadskansliet och stadens egna kommunikationsproffs hade förbisetts i planeringen. Notan för broinformationen stod på 1,2 miljoner euro.

Nu ska projektet beredas på nytt med mindre strikta kriterier så att möjligast många kan delta i anbudsförfarandet.

― Lasse Männistö (Saml.)

- Kriterierna för anskaffningen var väldigt stränga, och det verkar som att de flesta företagen i kommunikationsbranschen inte kunde delta i anbudsförfarandet. Nu ska projektet beredas på nytt med mindre strikta kriterier så att möjligast många kan delta i anbudsförfarandet, säger Lasse Männistö (Saml.) till Yle Helsinki.

Stadsstyrelsen kritiserade det att broprojektets kommunikation i beredningen var planerad så att bara en utomstående konsultbyrå kunde sköta uppdraget. Nu ska stadens egna kommunikationsproffs få delta i projektet. Också kommunikationsbudgeten på 1,2 miljoner euro fick kritik av stadsstyrelsen.

så ska bron över kronbergsfjärden se ut (vy över broarna till Högholmen och vidare till Degerö)

Miljon ska läggas på broinformation - stadens kommunikationsavdelning förbisedd

Konsultbyrå föreslås sköta informationen om Kronobroarna.

Diskussion om artikeln