Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Li Andersson vill leda Vänsterförbundet

Från 2016
Uppdaterad 03.02.2016 18:18.
Li Andersson
Bildtext Vänsterförbundets Li Andersson vill bli partiets nya ordförande.
Bild: Tero Leponiemi

Vänsterförbundets Li Andersson meddelar att hon ställer sig till förfogande och vill bli partiets nya ordförande efter Paavo Arhinmäki.

- Orsaken att jag väljer att ställa mig till förfogande är att det nu är viktigt att vi funderar på hur Finlands och Vänsterförbundets politik ska utvecklas, säger Andersson. Om jag blir ny ordförande vill jag lyfta Vänsterförbundets svans och förbättra vår synlighet för satsar vi på våra styrkor kan vi klara oss bra.

På sin blogg analyserar Andersson varför hon valde att ställa sig till förfogande.

Enligt Andersson behövs Vänsterförbundet nu mer än någonsin. Den största uppgiften är att vara ett alternativ till regeringens nedskärningspolitik. Någon måste försvara låginkomstagarna och de offentliga tjänsterna.

- Det skulle vara en ära att leda partiet men en person och en människa kan inte rädda Vänsterförbundet och vänsterrörelsen, säger Andersson. Trots att man som ordförande har en central roll är man endast en del av ett större maskineri.

Paavo Arhinmäki, meddelade i november på partiets fullmäktigemöte i Helsingfors att han inte ställer upp för omval. Tidigare har partikamraterna Aino-Kaisa Pekonen och Jari Myllykoski meddelat att de ställer upp i ordförandekampen.

Li Andersson är hemma från Åbo och blev Egentliga Finlands klara röstdrottning med över 15 000 personliga röster i riksdagsvalet.

Vänsterförbundet väljer ny ordförande på sin partikongress i sommar.

Diskussion om artikeln