Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Måns Zelmerlöw har höga förväntningar på spelningen i Jakobstad

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Måns Zelmerlöw på Norrvalla sommarfest i Vörå 2.7 2015
Bild: Yle/Sara Bergström

På lördag återvänder Måns Zelmerlöw till Österbotten då han tillsammans med humorgruppen KAJ intar scenen i ishallen i Jakobstad. Det är en spelning som har ser väldigt mycket fram emot.

– Det ska bli fruktansvärt roligt och jag har höga förväntningar på spelningen. Jag och bandet är väldigt taggade, säger han.

Senast Zelmerlöw var i Österbotten var i juli och då var spelplatsen Vörå.

– Då var det väldigt mycket folk och det kändes som att låtarna gick hem. Jag hoppas att det kan bli ännu bättre den här gången, säger han.

Välkända låtar

Publiken i Jakobstad kan räkna med att får höra en hel del vändkända låtar under spelningen på lördag.

– Det blir en sorts fortsättning av Europaturnén som vi var ute på förra hösten. Där kändes det som vi fick ihop en bra låtlista som gick hem i städerna. Vi fortsätter på det och så blir det kanske något på svenska också, säger Zelmerlöw.

Lär dyka upp i Melodifestivalen

För ett år sedan tävlade Måns Zelmerlöw i den svenska Melodifestivalen och gick sedan hela vägen och knep segern i Eurovision Song Contest.

Samma kväll som Zelmerlöw spelar i Jakobstad börjar också årets upplaga av Melodifestivalen men det blir en tävling som han får följa från sidan.

– Jag är så glad att jag inte är med i år, säger han med ett skratt. Det är ändå väldigt roligt att följa hela cirkusen i sex veckor. Jag följer den varje år och kommer också att dyka upp på något ställe, säger han.

Och Zelmerlöw kommer själv att fungera som programledare tillsammans med Petra Mede då Eurovision Song Contest avgörs i Stockholm i maj.

– Det är lite av en pojkdröm. Då jag fick frågan så kändes det som det är något som bara händer en gång i livet. Jag känner mig också trygg i rollen som programledare, säger han.

Portarna i ishallen i Jakobstad öppnar klockan 19 på lördag.

Måns Zelmerlöw spelar i Jakobstad på lördag

4:06

Diskussion om artikeln