Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Tio galnaste och roligaste sketcherna från Saturday Night Live

Från 2016
Uppdaterad 06.02.2016 15:16.
SNL med Helsingfors domkyrka i bakgrunden.

Live from Helsinki, it’s saturday night! Så kan du skrika nu på lördag när den finska versionen av Saturday Night Live får sin premiär. Nu presenterar vi dig lite bakgrundsinformation och de roligaste stunderna från det legendariska amerikanska tv-programmet.

SNL kommer säkert att vara veckoslutets största snackis. Men vad är grejen med programmet och varför är den så populär i USA? Var inte orolig, här kommer en kort introduktion till SNL. Vi listar också de tio roligaste sketcherna från programmet.

Fyrtio år av kändisar och politisk satir

SNL hade sin ursprungliga premiär i USA år 1975. Programmet består av sketcher som ofta parodierar politik och aktuella ämnen. SNL har varit så populärt att vissa sketcher har påverkat människornas val av kandidat i USA:s presidentval. Tala om prime time tv!

Varje avsnitt sänds live och öppnas med en monolog av gästprogramledaren för avsnittet. Hen är alltid en kändis och listan på skådespelare, musiker och politiker som har medverkat i programmet är oändlig.

I programmet ingår också en musikgäst som uppträder live i slutet av varje avsnitt.

Fantastiska skådespelare

Otroligt många skådespelare har börjat med SNL och blivit rikskändisar på grund av programmet. Utan programmet skulle vi knappast veta vem Andy Samberg, Ben Stiller, Eddie Murphy, Adam Sandler, Julia Louis-Dreyfus, Amy Poehler, Tina Fey, Will Ferrell, Kristen Wiig, Robert Downey Jr. eller Jimmy Fallon är.

I den finska versionen kommer skådespelartruppen att bestå av Aku Hirviniemi, Pamela Tola, Jussi Vatanen och Kalle Lamberg. Stora namn kommer också att stå bakom kulisserna. Niina Lahtinen och Pirjo Heikkilä från tv-programmet Siskonpeti och Svenskfinlands största komiker André Wickström kommer att stå för manuset.

Hollywodregissören Renny Harlin kommer att vara den första finska gästprogramledaren.

Bästa sketcherna från amerikanska SNL

Orsaken bakom SNL:s popularitet är så klart sketcherna. Vi har valt ut några av de bästa åt dig. Varsågod!

Disney Housewives


Finnish Talk Show


Kardashian Divorce Special


A Thanksgiving Miracle


Palin Endorsment Cold Open


Pantene Commercial


We Did Stop


Gay Camp


Biblical Movie


Women of SNL: Real Housewives Opening


Diskussion om artikeln