Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

”Man upphör aldrig att vara förvånad över Paavos tilltag”

Från 2016
Uppdaterad 05.02.2016 12:50.
Nyhetsvideor: Paavo Väyrynens partiplaner väcker debatt - Spela upp på Arenan

Bland riksdagsledamöterna väcker Paavo Väyrynens planer på att bilda ett nytt parti blandade reaktioner. - Det känns som att rampljuset alltid ska vara där Paavo är, säger Carl Haglund (SFP).

- Man upphör ju aldrig att vara förvånad över Paavos tilltag. Jag tycker lite synd om centerpartisterna, han (Väyrynen) är kanske inte så lojal mot sina partikamrater alla gånger. Men det handlar ju om Paavo igen, det känns som att han alltid vill att rampljuset ska vara just där han är, sade Haglund i Obs debatt.

Vänsterförbundets Li Andersson är inte heller förvånad över Väyrynens partiambitioner:

- Jag ser att det, förutom att det säkert handlar om hans eget politiska projekt, också handlar om ett politiskt projekt. Ett missnöje med Centerns linje, säger Andersson.

- Jag har följt med Paavo sedan 70-talet. Han är evig på något sätt. Men det är föga sannolikt att jag skulle ansluta mig till hans parti, säger i sin tur Juhana Vartiainen (Saml).

Blandade känslor inom Centern

Inom Centern har Paavo Väyrynens besked väckt blandade reaktioner. Riksdagsledamoten Katri Kulmuni (V) är både överraskad och sorgsen över Väyrynens beslut:

- Jag tror att många inom Centern inte riktigt vet vad man borde tänka eftersom Paavo varit med så länge. Men å andra sidan var också typiskt Paavo.

Hur reagerar riksdagsledamöterna på Paavo Väyrynens planer? Vilka blir vårens heta politiska frågor? Se Obs i sin helhet med Li Andersson (VF), Carl Haglund (SFP), Juhana Vartiainen (Saml) och Katri Kulmuni (C) i studion!

Programmet är inte längre tillgängligt

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln