Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mourinho: Jag är snart tillbaka

Från 2016
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
José Mourinho säger att han snart tränar ett lag igen.
Bildtext José Mourinho säger att han snart tränar ett lag igen.
Bild: EPA

José Mourinho fick sparken precis före jul. Nu säger den före detta Chelseatränaren att han är redo att ta över en ny klubb.

I fjol tog Chelsea hem Premier League, men i höstas började problemen hopa sig för Londonklubben. Laget förlorade gång på gång och rykten om att spelarna hade tappat tålamodet med José Mourinho spred sig som en löpeld.

Den urusla hösten ledde till att Mourinho fick sparken – för andra gången i Chelsea.

Nu har Mourinho gjort sin första intervju sedan han fick gå. Han säger att det inte blir någon lång paus från fotbollen.

– Det här är andra gången på femton år som jag har en paus. Det är inget speciellt med det, men det är solklart att jag vill tillbaka. Jag är redo att gå vidare, säger han till Sky Sports.

Vill stanna i England

I samma intervju säger Mourinho att han vill stanna i England. Ett skäl är att hans familj bor i London och han vill bo i samma land som sina barn.

Ett annat skäl är konkurrensen i Premier League. Mourinho säger att en återkomst till den spanska ligan, där Barcelona, Real Madrid och i viss mån Atletico Madrid är i en egen klass, inte lockar.

– Jag behöver få tävla och i Spanien hade jag fyra matcher per säsong som gällde något. De andra matcherna vann vi med 5–0, 6–1, 4–1. Det var svårt att ta titlar, men lätt att vinna matcher. I England kan man ta ligatiteln med 75 poäng, säger Mourinho.

Louis van Gaal är inte oroad för sitt jobb.
Bildtext Louis van Gaal är inte oroad för sitt jobb.
Bild: EPA

Van Gaal: Varit svårt för min fru

Den klubb som det ryktas mest om är Manchester United. Trovärdiga BBC uppgav tidigare att Mourinhos agent Jorge Mendes har förhandlat med United, men något konkret finns inte på bordet.

Uniteds nuvarande tränare Louis van Gaal säger att det är dags att sluta prata om Mourinho.

– Jag tror inte det finns något mellan José Mourinho och Manchester United. Jag vet att det skapas nonsensprat runt mig, säger holländaren till The Guardian.

– De senaste två månaderna har varit svåra för min fru och mina barn. Det är logiskt att få kritik när laget förlorar matcher.

Manchester United ligger just nu femma i Premier League. Vårens slutspurt i ligan blir en kamp för att säkra spel i Champions League nästa säsong.

Diskussion om artikeln