Hoppa till huvudinnehåll

X3M

När ska man säga "jag älskar dig"? - Svenskfinland har svarat

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Photoshoppad karta, Finland.
Bild: Yle

Våra lyssnare har talat! Läs hur Svenskfinland uttrycker sina kärlekskänslor, svaren är rätt intressanta.

Det regnade in meddelanden när Stiftelsen efterlyste svar på evighetsfrågan "när ska man säga jag älskar dig?". Vi har tagit med de bästa.

Glad Alla hjärtans dag!

Beror på, men med min sambo så väntade jag ca 2 månader, sedan var det jag som sa det först. Kändes bra då. :)

Jag sa det "av misstag" så där utan att tänka på det. Så här. Det är därför jag älskar dig!

Jag sa det av misstag första gången vi hade sex. Det var fantastiskt sex, om det ens behövs tilläggas. Nu har vi 6 år bakom oss, förlovade i 3, giftermål i sommar och två barn.

Jag sade det till pojkvän då jag var lite halvfull, så där "höhö jag tror jag älskar dig", och han (spiknykter) svarar "jag vet att jag älskar dig". Nolot efteråt.

Jag skulle säga det åt min fru, men hon säger inte sånt tillbaka. Har varit gifta strax i 6 år. Så, fuck it, jag säger inget mera, och har börjat redan få nog av min hustru på grund av det här. Dags att byta! Finns det månne några lediga frukandidater där ute??! Hör av er!

Efter att ha varit ihop i 1 månad råkade jag säga "jag älska dig" åt min tjej, hon svarade "jaha". Vi är inte ihop nå mera.

Måste man fundera på hur man ska säga eller när, kanske ikväll eller imorgon - då är någonting fel. När man tittar flickvännen djupt i ögonen så ser man den ljuva kärleken, då säger man att man älskar henne. Viktigast är att det kommer naturligt och från hjärtat. Inget påhittat fjäsk!!

När man är gift, hör det till att säga alltid nu och då. Hörs det inte spontant från motparten, funkar det inte mera!

Det kändes väldigt lätt att säga då till min nuvarande fru, kanske efter 2-3 veckors dejtande. Det finns väl ingen "rätt" tidpunkt annat än när det känns bra.

Min pojkvän sa "jag älskar dig" efter att vi träffats i en månad, jag svarade likadant först 4 månader senare. Ja har svårt att säga det fortfarande, men vi är lyckligt tillsammans dock ännu!

Finns ju andra sätt än att säga det också. Suger hon gillar hon dig, sväljer hon älskar hon dig och blåser hon bubblor är hon en show off. :)

Vad hände med Aromipesän? Använder folk den fortfarande?

När tycker du att man kan säga "jag älskar dig" åt någon? Skriv gärna en kommentar!

Diskussion om artikeln